Dit keer had de juf bedacht dat het leuk zou zijn om het thema Piraten af te sluiten in het bos!
Ontzettend leuk, alle kinderen hadden een bandana en een ooglapje (hoe verzin je het, mijn dochter is die na 2 seconden zat). Voor de kinderen super leuk en ik kan als crea mama toch niet achter blijven. Ik was aan het bedenken hoe ik mijn dochter als Piraat ging aankleden zodat ze het EN zelf leuk vindt, lekker zit en ik ook nog tevreden ben! Het eerste gedeelte was makkelijk. Geen echt ooglapje maar schmink. Maar nu dan nog de aankleding.

Ik vond het wel een goed idee om een piratenhaak te maken. Mijn dochter wees me er nog op dat ze geen kapitein was maar ik wilde perse die haak maken dus heb ik haar verteld dat een piraat ook best een haak kan hebben ๐Ÿ˜‰

Afijn, omdat ik 2 dochters heb die altijd willen wat de ander heeft heb ik 2 haken gemaakt.
1 simpele kindervariant en 1 variant die voor volwassenen ook beter te hanteren is. Ja dat hoor je goed, volwassenen, ga je nooit naar een themafeest? ๐Ÿ˜‰

De benodigdheden:
– DuckTape Black Night & Carbon
– Duckling Metallic Silver
– aluminiumfolie
– voor de kinderversie een wit plastic bekertje
– snijmesje
– snijmat

Je begint met een “lapje” maken van ongeveer 30 cm lang en 3 banen ducktape breed. De banen doe je met een overlap van ongeveer 3 mm.

Wanneer je dat hebt gedaan draai je het lapje om, de plakkant naar boven.

Vervolgens beplak je de plakkant ook met 3 banen van 30 cm breed.

Je hebt nu een lapje gemaakt dat geen plakranden heeft.

Dan maak je van het lapje een koker die aan de bovenkat smaller is dan aan de onderkant. Het randje loopt dus een beetje scheef, maar die knippen we straks recht.

De koker zetten we even opzij en pakken een strook aluminiumfolie. deze rollen we helemaal op. Wanneer deze is opgerold maak je de vorm van een haak.

Dan pak je de koker weer en positioneer je de haak aan de smalle opening zo dat hij in de koker zit en nog genoeg uitsteekt.
Dan is het een beetje kijken hoe je het zelf makkelijk vind om te doen. Maar uiteindelijk moet de Haak vast komen te zitten aan de koker. Ik heb het uiteinde een soort van dubbelgevouwen en dan omgevouwen en vastgeplakt met tape. Zo helemaal rondom gegaan en alles vastgezet. Toen met tape de haak goed vastgezet.

Als de haak goed vastzit kun je deze omwikkelen met zilvere DuckTape of Ducklings. Dan blijft hij goed kindproef ๐Ÿ˜‰

Een kant van de haak is nu af.
De andere kant heeft nog een schuin randje doordat je er een koker van hebt gemaakt die aan de ene kant smaller is dan de andere kant. Je knipt het overtollige randje weg. Je kan er voor kiezen het zo te laten. of…

…je maakt nog een randje aan de onderkant om het af te maken. Een strook afknippen en om de onderkant heenvouwen.

%d bloggers liken dit: