Oké het is gen regenachtige dag, maar toch is dit een leuk werkje om te doen op een regenachtige middag.

Het is super handig en ziet er leuk uit. Ik heb het over een etui van een diepvrieszakje! Ja diepvrieszakje. Ga je op reis en wil je niet zo’n saai zakje? Een lunchzakje voor je kinderen? Een etui voor je pennen of potloden? Het past er allemaal in. Hoe groter het zakje dat je koopt hoe meer er in kan. Een ontwerp voor iedere dag en iedere gelegenheid!

Benodigdheden:

– DuckTape.  2 verschillende kleuren
– dipevrieszakje met zippsluiting. (Uiteraard kan zonder ook, maar met is makkelijker in gebruik)
– een vormpje uit papier geknipt (bv een hartje of ster)
– mesje
– snijmat.

Het zakje dat wij hebben gebruikt was nogal aan de lange kant dus die hebben door het midden geknipt/gesneden zodat we meer het formaat en de vorm van een etui hadden. Vervolgens hebben we met een strook DuckTape de onderkant dichtgeplakt.

Vervolgens snij je op de snijmat 4 banen van (in ons geval 10,5 cm) en plakt deze met een overlap van 2/3 mm naast elkaar.
Vervolgens snij je met een mesje om de vorm heen die je eerder uit papier hebt gemaakt. In ons geval een ster.

Wanneer je daar mee klaar bent maak je het lapje los van je snijmat en plak je deze op je zakje. Let er goed op dat wanneer je zakje bedrukt is je het op de goede kant plakt (de niet bedrukte kant). We willen namelijk een raampje creeëren en hetzou zonde zijn als er bedrukte vissen midden in je raampje zitten.

Je kan ook in plaats van het lapje op het zakje plakken het zakje op het lapje plakken. Je maakt dan het lapje los en draait het om met de plakkant naar boven. Vervolgens pak je het zakje en plakt deze op de juiste plek.

Met de ster die we uit het lapje hebben gesneden hebben we een raampje gecreeërd waarbij we door de voorkant het zakje in kunnen kijken. Omdat we de achterkant van het zakje ook gaan beplakken zou je tegen de grijze achterkant van de DuckTape aankijken. Omdat dat niet mooi is neem je 2 strookjes DuckTape (in ons geval ong 9cm) in een andere kleur en deze plak je weer met een 2/3 mm overlap naast elkaar.

Vervolgens draai je het zakje binnenste buiten en plak je het lapje op de kant waar je straks door de ster op kijkt.

Daarna maak je weer een lapje van 4 strookjes met een overlap van 2/3 mm en deze plak je op de achterkant van het zakje.

Dan nog 2 strookjes (in ons geval ong 10,5 cm) en die plak je aan beide zijden van het zakje om de zijkant heen. Als het goed is is nu heel je zakje bedekt met DuckTape.

Om het nog netjes af te werken (mocht je niet alle stroken even lang hebben afgesneden en nog stukjes plastic zien) kun je aan de voor en achterkant een strookje tape plakken onder de zipper zodat het een mooi afgewerkt randje is.

Ik heb ook nog een strookje aan de voor en achterkant geplakt op de plek waar het “lapje” de overdwarse strook raakt die het zakje aan de onderkant heeft dichtgemaakt.

Verder kun je hem natuurlijk versieren/afwerken zoals je wilt. Ik heb er nog een sneeuwrand op geplaatst aan de voor en achterkant. Daarnaast kun je hem ook helemaal dicht maken, zonder raampje.  Het is maar helemaal hoe je het zelf wilt.

Veel plezier met maken en versieren!

%d bloggers liken dit: