Het is weer oktober. Voor mij begint het al weken daarvoor te kriebelen. Het is bijna Halloween. Ik vind het een geweldig feest en ik doe al jaren mee in de buurt met het versieren van ons huis en op de avond zelf verkleed de deur open doen met allemaal snoepjes in een schaal die ik ergens uit mijn overvolle kasten heb opgedoken (of eerder; er gewoon uitviel..).

Mijn oudste dochter loopt nu al 2 jaar mee (ze is 5) en vindt het voornamelijk geweldig dat ze gewoon overal mag aanbellen voor snoep!

Omdat ik ieder jaar weer de kast open doe en kijk welke schaal er in mijn handen valt, dit omdat ik de kastjes zo vol prop dat er meer uit wil dan erin, zijn de schalen nooit zo bijzonder. Daar moest dit jaar verandering in komen.

En zo is de Purple Frankenstein geboren!

Omdat we nog in de beginfase zijn en het bloggen en vloggen nog niet in mijn bloed zit zijn er helaas geen how-to foto’s of filmpjes.

Maaaaarrr het is niet zo ingewikkeld dus ik ga mijn best doen het zo op te schrijven dat jullie het ook zo kunnen maken.
En daarnaast er is niet maar 1 manier, wees creatief en doe je ding!

Allereerst de benodigdheden:

– DuckTape (hoe kan het ook anders ) Ik heb gebruikt Purple Spider, Glow in the Dark & Black Night
– een doos
– een mesje en eventueel een schaar
– een snijmat

Afijn.. je begint met onderaan de doos een klepje te maken. Je snijdt dus niet een rechthoek uit, maar je zorgt dat hij aan de onderkant vast blijft zitten.
Dan maak je 2 vierkantjes van DukTape en die bevestig je aan de zijkanten van het klepje met nog meer DuckTape. Je hebt dus nu een klepje dat je open en dicht kan doen.

En vanaf dan is het stroken plakken. Ik heb ze aan de binnen en buitenkant gedaan zodat je eventueel de binnenkant nog kan afspoelen/afnemen.

Wanneer je klaar bent met stroken plakken aan de binnen en buitenkant heb ik van Glow in the Dark DuckTape ogen en tanden gemaakt.

Omdat ik een doos zonder deksel had moet er nog een deksel op gemaakt worden. Ik heb daarvoor een lapje van DuckTape gemaakt in de vorm van een rechthoek. Aan 2 achterzijden de hoekjes een centimeter of 2 ingeduwd en vastgeplakt zodat je een opstaande rand krijgt. Aan de voorzijde ook 2 hoeken ingeduwd maar er voor gezorgde dat de voorkant extra lange opstaande rand heeft zodat je er lokken haar in kan knippen.

Dan zet je de deksel op de doos en maak je die aan de achterkant met strookjes DuckTape vast.

En klaar is je Halloween Snoepdoos!

%d bloggers liken dit: